Από το Blogger.








.

Μεγάλη αύξηση των κρατήσεων από το εξωτερικό, "βουτιά" από το εσωτερικό



Σημάδια ισχυρής ανάκαμψης, τουλάχιστον όσον αφορά τις κρατήσεις από το εξωτερικό, εξακολουθεί να εμφανίζει ο ελληνικός τουρισμός τον τελευταίο μήνα. Ωστόσο σε "μαύρη τρύπα" και της φετινής χρονιάς εξελίσσεται ο εσωτερικός τουρισμός, ο οποίος δείχνει να καταρρέει υπό το βάρος της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. 
Παρά την αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, η χρονιά αναμένεται να κλείσει αρνητικά καθώς δεν επαρκεί ο χρόνος για να αλλάξει τελείως το κλίμα. Έτσι οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό και η πληρότητα των ξενοδοχείων, φέτος θα είναι μειωμένες κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρσι. Και τα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όμως θα μειωθούν περίπου 15%. Αυτό σημαίνει ότι από το τζίρο τους θα "χαθούν" περίπου 580 εκατ. ευρώ.  
Η αύξηση των κρατήσεων από τις εκλογές και μετά ξεπερνά το 28%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Οι σημαντικότερες αυξήσεις: Κέρκυρα +82%, Σαντορίνη +74%, Χανιά +76%, Μύκονος +27%. Μόνο η Αθήνα εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό έδαφος με -2%. Οι περισσότερες κρατήσεις προήλθαν από τις ΗΠΑ, την Ιταλία και τη Βρετανία. 

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012