Από το Blogger.








.

Σύσταση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της "Αθηναϊκής Ριβιέρας"



Την αξιοποίηση της σημαντικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου που εκτείνεται στην παραλιακή ζώνη της Αττικής μεταξύ του Φαλήρου και του Σουνίου θέτει ως προτεραιότητα η κυβέρνηση με στόχο την αξιοποίηση της περιοχής και τη δημιουργία της ελληνικής Ριβιέρας. 
Το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία Εταιρείας Ειδικού Σκοπού (Special Purpose Vehicle), στην οποία θα μεταβιβαστούν τα ακίνητα του Δημοσίου που βρίσκονται στη συγκεκριμένη ζώνη. Ο  ρόλος της εταιρείας αυτής θα σχετίζεται με την επίλυση ρυμοτομικών, χωροταξικών, πολεοδομικών ή και ιδιοκτησιακών ζητημάτων που αποτρέπουν την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος. 
Η ένταξη των ακινήτων στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα επιτρέψει την ταχύτερη αξιοποίηση με την παραχώρηση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης προς μακροχρόνια μίσθωση (ενοικίαση), ενώ ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός για οικιστική, εμπορική, τουριστική και ψυχαγωγική αξιοποίηση της ακινήτων του Δημοσίου θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αττική έχει το μεγαλύτερο θαλάσσιο μέτωπο μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων. Μάλιστα στη ζώνη αυτή βρίσκονται και αρκετά δημόσια ακίνητα τα οποία έχουν ήδη παραχωρηθεί με μακροχρόνιες συμβάσεις σε ιδιωτικούς ομίλους, όπως οι μαρίνες Φαλήρου και Φλοίσβου, το Grand Resort Lagonissi κλπ.

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012