Από το Blogger.








.

Η Μεσσηνία κατακτά τους "ναούς" της γεύσης



Τα μεσσηνιακά προϊόντα Navarino Icons, αφού κατέκτησαν το 2011 την πιο διάσημη αλυσίδα προϊόντων γαστρονομίας στον κόσμο Dean & Deluca (με καταστήματα από τη Νέα Υόρκη και τo Τόκιο μέχρι τη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι), πραγματοποίησαν πρόσφατα δυναμική είσοδο στο Harrods στο Λονδίνο αλλά και στο φημισμένο κατάστημα ειδών γκουρμέ, Julius Meinl am Graben στη Βιέννη.
Είχαν προηγηθεί μια σειρά από θετικά άρθρα και αναφορές για τα Navarino Icons στον ξένο Τύπο όπως στους NY Times, Wallpaper*, Monocle, LuxuryTravelMagazine.com, Time Out NY κ.ά. Η συλλογή που φιλοξενείται από τον περασμένο Δεκέμβριο στο Harrods περιλαμβάνει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, τις ελιές, το εξαιρετικά παρθένο ξίδι με δενδρολίβανο και θυμάρι, το αλάτι, το πετιμέζι που παράγεται από ποικιλία Chardonnay, και το σπιτικό γλυκό του κουταλιού ελιά.
Στο Julius Meinl am Graben βρίσκονται ήδη το ελαιόλαδο, οι ψητές κόκκινες πιπεριές και το ντιπ πιπεριάς-ντομάτας, ενώ επιπλέον προϊόντα θα βρεθούν σύντομα στα ράφια του.
Ακόμα, το ελαιόλαδο του Costa Navarino σερβίρεται στην business class αεροπορικών εταιρειών όπως η Tai, η Saudi και η Aegean.
Η ιδέα της δημιουργίας των Navarino Icons προέκυψε προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του resort (Costa Navarino). Περιλαμβάνουν παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα με βάση τη γαστρονομική παράδοση της Μεσσηνίας και δύο κατηγορίες πολιτιστικών αντικειμένων εμπνευσμένες από τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής: τα παιδικά παιχνίδια (όπως παζλ με το παλάτι του Νέστορα) και χειροποίητα αντικείμενα τέχνης.
Για την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων χρησιμοποιήθηκαν μικροί και μεσαίοι παραγωγοί της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και παραδοσιακές συνταγές. Όλα τα προϊόντα είναι αγνά χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, προσθετικών ή χρωστικών ουσιών.
Η εταιρεία κυκλοφορεί παρθένο ελαιόλαδο από δέντρα εκατοντάδων ετών, ελιές Καλαμών, παστέλι από τοπικό μέλι, παρθένο ξίδι από δενδρολίβανο και θυμάρι, μέλι με κηρήθρα, πετιμέζι, σπιτικά γλυκά του κουταλιού ελιά, πορτοκάλι και αγριόσυκο, ψητές κόκκινες πιπεριές, ψητή μελιτζάνα, μαρμελάδα μανταρίνι κ.ά.

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013