Από το Blogger.








.

Air Sea Lines: Ενδιαφέρον για επενδύσεις σε υδροπλάνα



Την τελευταία εξαετία αρκετές εταιρείες δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα των μεταφορών με υδροπλάνα στη χώρα μας, ωστόσο καμία δεν μπόρεσε να επιβιώσει...
Η εταιρεία Air Sea Lines με πρόεδρο τον επιχειρηματία Μιχάλη Πατέλη, έβαλε λουκέτο το 2009. Στην τετραετή περίοδο λειτουργίας της η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει 18.500 πτήσεις και είχε μεταφέρει 180.000 επιβάτες συνδέοντας τα νησιά του Ιονίου µε την Πάτρα, τα Ιωάννινα, το Βόλο, όπου υπάρχουν υδατοδρόµια, αλλά και το Πρίντεζι της Ιταλίας. Ωστόσο οι σχεδιασµοί της εταιρείας για τη δηµιουργία βάσης (υδατοδρομίου) στην περιοχή µεταξύ του Φλοίσβου και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, δεν εγκρίθηκε ποτέ από τις υπηρεσίες του ∆ηµοσίου. Το 2009 η εταιρεία αποχώρησε από την Ελλάδα, 70 άτομα απολύθηκαν από τα υδατοδρόμια όλης της χώρας και 25 εκατ. ευρώ επένδυσης "βούλιαξαν" στις ελληνικές θάλασσες.
Χώρες όπως ο Καναδάς, ΗΠΑ, Μάλτα, Σκανδιναβικές χώρες, Αυστραλία, έχουν εντάξει τα υδροπλάνα στις μεταφορικές τους υποδομές, με σκοπό την πλήρη κάλυψη των γεωγραφικών περιοχών. Η λειτουργία των υδατοδρομίων/υδροπλάνων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά:

1. Στην κάλυψη του όποιου μεταφορικού κενού και στην άμβλυνση/άρση της απομόνωσης ιδιαίτερα των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών.

2. Στην τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο την εποχική, καθώς θα λειτουργούν όλο σχεδόν το χρόνο.

3. Στην απασχόληση τοπικού κυρίως προσωπικού που μετά από εκπαίδευση θα απασχοληθεί με τη λειτουργία των υδατοδρομίων.

4. Στην κάλυψη των εκτάκτων αναγκών (αεροδιακομιδή ασθενών, εκκένωση λόγων φυσικών καταστροφών κλπ).

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012