Από το Blogger.








.

Τα καταλληλότερα για τουριστική αξιοποίηση ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου

Το γήπεδο golf στα Αφάντου της Ρόδου

1. Έξι ξενοδοχεία Ξενία (Δελφών, Βυτίνας, Άνδρου, Σκιάθου, Τσαγκαράδας, Αράχοβας): Τα περισσότερα κατασκευάστηκαν στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 και χρειάζονται ριζική ανακατασκευή. Το σχέδιο είναι να παραχωρηθούν "πακέτο" όλα μαζί τα ξενοδοχεία σε έναν και μόνο διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο, ο οποίος θα τα μετατρέψει σε luxury hotels για υψηλά εισοδήματα. Έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από ξένους ομίλους...

2. Ιαματικές πηγές: Στο πακέτο, εκτός από τις πηγές Καϊάφα στην Ηλεία, θα συμπεριληφθούν οι ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας. 

3. Πρασονήσι Ρόδου: Πρόκειται για μια τεράστια παραθαλάσσια έκταση 80.000 στρεμμάτων στη νότια Ρόδο, η οποία χάρη στα μεγάλα κύματα θεωρείται ο παράδεισος των σέρφερ. Μπορεί να αναδειχθεί σε παγκόσμιο κέντρο αθλητικού τουρισμού.

4. Χαλκιδική: Ακίνητα στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας με δυνατότητες ανάπτυξης παραθεριστικής κατοικίας.

5. Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το γήπεδο golf στα Αφάντου της Ρόδου και η παραλιακή έκταση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας: Για αυτά τα ακίνητα στα οποία αναμένεται να γίνουν σημαντικές τουριστικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας,  τρέχουν ήδη οι διαγωνισμοί. 

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012