Από το Blogger.








.

Άνοιξε ο εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο της Στοάς του Αττάλου




Άνοιξε για το κοινό, ύστερα από 30 χρόνια, ο εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο της Στοάς του Αττάλου. Η ανακαίνιση του χώρου και η έκθεση των γλυπτών στον όροφο της Στοάς αποτελούν τμήμα του έργου "Αναβιώνοντας την Αρχαία Αγορά, τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία", το οποίο υλοποιήθηκε από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και την Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. 
Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά μικρής κλίμακας και κυρίως τη σημαντική συλλογή ρωμαϊκών πορτραίτων της Αθηναϊκής Αγοράς και διαρθρώνεται σε θεματικές και χρονολογικές ενότητες από τον 4ο π.Χ. αιώνα μέχρι τον 3ο μ.Χ. αιώνα. 
Εκτενή εισαγωγικά κείμενα υποστηρίζουν τις εκθεσιακές ενότητες και παρέχουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της αττικής γλυπτικής από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως την ύστερη αρχαιότητα, ενώ η έκθεση πλαισιώνεται και από προπλάσματα των αρχαιολογικών χώρων της Αγοράς, της Ακρόπολης και της Πνύκας, τα οποία συμβάλλουν στην κατανόηση της αρχαίας αθηναϊκής τοπογραφίας.
Η Στοά του Αττάλου βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς της Αθήνας, μεταξύ των σταθμών Θησείο και Μοναστηράκι του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012