Από το Blogger.








.

Επενδυτικός θησαυρός η "Αθηναϊκή Ριβιέρα"



Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, η εκκίνηση του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στη χώρα, αυτό που αφορά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Πολλοί έχουν ήδη ονομάσει την περιοχή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο "ελληνική Ριβιέρα" θέλοντας να δείξουν ότι η ακτογραμμή της Αττικής θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε προορισμό διεθνούς εμβέλειας. Ωστόσο, το μεγάλο αυτό έργο έχει και πολλές σημαντικές δυσκολίες.
Τέσσερις πρωθυπουργοί μέχρι σήμερα και πολλοί υπουργοί έχουν εξαγγείλει το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της δυσκολίας. Προβλήματα με τις χρήσεις γης, έλλειψη κονδυλίων για απαλλοτριώσεις, απουσία γενικότερου πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού και φυσικά έντονες αντιδράσεις τοπικών φορέων, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν...
Σε ένα, πάντως, γεγονός συμφωνούν οι ειδικοί του real estate: Ότι η λεγόμενη ελληνική Ριβιέρα μπορεί -έστω και σταδιακά- να γίνει το ελληνικό Ελ Ντοράντο στο χώρο των κατασκευών και της αγοράς ακινήτων. Τόσο γιατί πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να φέρει επενδύσεις δισεκατομμυρίων και να βάλει τη χώρα στο χάρτη των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων όσο και γιατί μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να "αναστήσει" τον κατασκευαστικό κλάδο και τα εκατοντάδες συναφή επαγγέλματα.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 17 Ιουλίου 2012