Από το Blogger.








.

Παραλίγο... απρόσιτο το Κάστρο των Ιπποτών στη Ρόδο



Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε το "λουκέτο" για σήμερα το απόγευμα στο Κάστρο των Ιπποτών στη Ρόδο, που είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο νησί και ενώ αναμένονται να καταφτάσουν 3.500 τουρίστες με πέντε κρουαζιερόπλοια. Ανάστατοι οι τουριστικοί φορείς της Ρόδου έβλεπαν -μέχρι και χθες- πολύ κοντά τον κίνδυνο να τιναχτούν στον αέρα οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις χιλιάδων επισκεπτών από την Αμερική, την Τουρκία και το Ισραήλ, που από το πρωί έχουν αρχίσει να φτάνουν στο νησί.
Οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου, που μέχρι σήμερα πληρώνονται τις υπερωρίες από τους τουριστικούς πράκτορες και όχι από το Δημόσιο, ζητούν να βρεθεί άλλος τρόπος πληρωμής, ώστε να είναι "καθαρά" τα έσοδά τους. Αν και το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε την καταβολή παραβόλου και αμοιβής των αρχαιοφυλάκων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων από τους πράκτορες, το θέμα έχει "σκαλώσει" στο υπουργείο Οικονομικών...
Οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να δουλέψουν σήμερα τις υπερωρίες αφιλοκερδώς, ώστε να μην πληγεί η τουριστική κίνηση της Ρόδου, με την προϋπόθεση ότι τα πρακτορεία θα καταθέσουν το ποσό που τους αναλογεί στο Ταμείο Ανεργίας ή στο Χαμόγελο του Παιδιού. Έτσι, ανοιχτά θα είναι σήμερα το Κάστρο των Ιπποτών, το μουσείο και οι αρχαιολογικοί χώροι Καμείρου και Φιλερήμου. 

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012