Από το Blogger.








.

Στο μισό μειώθηκε φέτος η ενοικίαση σκαφών αναψυχής από το εξωτερικό



Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε ο θαλάσσιος τουρισμός της χώρας εξαιτίας της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως περιγράφουν επιχειρηματίες που νοικιάζουν σκάφη αναψυχής. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές ενοικίασης των σκαφών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι πολύ ανταγωνιστικές ακόμα και σε σχέση με χώρες όπως η Τουρκία και η Κροατία, η κίνηση είναι πεσμένη ακόμα και στο μισό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. 
Οι φήμες στο εξωτερικό για "διάλυση του κράτους" στην Ελλάδα είναι βούτυρο στο ψωμί των ανταγωνιστών της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίζουν με το παραμικρό τους "κινδύνους" που υπάρχουν στη χώρα μας μιλώντας σε τουριστικούς πράκτορες και ξένους τουρίστες.
Έτσι πολλοί από τους επαγγελματίες του κλάδου "μεταναστεύουν" πλέον το καλοκαίρι σε γειτονικές χώρες όπου νοικιάζουν τα σκάφη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα περίπου 2.500 ελληνικά σκάφη που νοικιάζονται χωρίς υποχρεωτικό μόνιμο πλήρωμα, τα 600 έχουν φύγει το φετινό καλοκαίρι για... ξένα λιμάνια. 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012