Από το Blogger.








.

Αλλάζει ο χάρτης της ακτοπλοΐας;



Μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα θα αλλάξουν στην ελληνική ακτοπλοΐα. Στο παρασκήνιο εξελίσσεται συζήτηση για τη δημιουργία ενός ακτοπλοϊκού σχήματος, το οποίο θα εξυπηρετεί τις βασικές γραμμές των εσωτερικών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και θα είναι βιώσιμο. Το σενάριο αυτό θέλει τη συγχώνευση της Attica Group με την Hellenic Seaways ή της ΑΝΕΚ με την Hellenic Seaways, προκειμένου να μπορέσουν να ενοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να διαχειριστούν κάτω από νέα δεδομένα το στόλο τους.
Η δημιουργία ενός μεγάλου ακτοπλοϊκού σχήματος σίγουρα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και οι κάτοικοι των νησιών αναγκαστικά θα μάθουν να ζουν με λιγότερα πλοία, με σαφώς περιορισμένα δρομολόγια και βέβαια ορισμένα από τα νησιά δεν θα έχουν απευθείας σύνδεση με τον Πειραιά, αλλά με το κοντινότερο μεγαλύτερο νησί.
Οι αποφάσεις του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι να αποχωρήσει από τη Βενετία και να πωλήσει δύο πλοία των Μινωικών Γραμμών (Minoan Lines) άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Με την πώληση του Olympia Palace και του Europa Palace των Μινωικών Γραμμών, την κατάργηση των δρομολογίων από τη Βενετία και τον περιορισμό των δρομολογίων από την Αγκόνα, έχασαν τη δουλειά τους πάνω από 200 Έλληνες ναυτικοί.

Πηγή: www.kerdos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012