Από το Blogger.








.

Παράδεισος για τους κατασκηνωτές η Χαλκιδική



Φτηνές διακοπές μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον προσφέρουν τα περισσότερα από τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, που έχουν ρίξει φέτος σημαντικά τις τιμές τους από 20% - 30%. Τα περισσότερα από τα κάμπινγκ στη Χαλκιδική βρίσκονται στη Σιθωνία (26 από τα 40 συνολικά), μακριά από κατοικημένες περιοχές, σε μοναδικές παραλίες, με καλή οργάνωση και υπηρεσίες.
Η οικονομική κρίση όμως έχει χτυπήσει και τις επιχειρήσεις των κάμπινγκ και η φετινή χρονιά δείχνει να είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου παρουσιάζουν μικρή πληρότητα -οι κρατήσεις είναι μειωμένες σε ποσοστά ακόμη και στο 40% - 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά- και εκτιμάται ότι θα γεμίσουν μόνο στο διάστημα από τις 25 Ιουλίου ως τις 20 Αυγούστου. Τα περασμένα χρόνια τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής και πρώτα αυτά της Σιθωνίας αποτελούσαν τον πρώτο σταθμό για τους ξένους τουρίστες -Γερμανούς, Ολλανδούς, Βέλγους, Γάλλους και Ιταλούς- που έφταναν με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα για να συνεχίσουν προς τη νότια Ελλάδα. 
Σε μια προσπάθεια μάλιστα επιμήκυνσης της περιόδου μετά το Δεκαπενταύγουστο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής θα προχωρήσουν σε μείωση των τιμών σε ποσοστά της τάξης του 40%. Σε εκείνα μάλιστα τα κάμπινγκ που έχουν και μπανγκαλόου, οι τιμές διανυκτέρευσης μαζί με το πρωινό (για κάθε οικογένεια) θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και θα κυμαίνονται το μήνα Σεπτέμβριο στα 35 - 40 ευρώ.

Πηγή: www.ethnos.gr
Χάρτης: www.greekhotel.com

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012