Από το Blogger.








.

Τα πρώτα μικρά θετικά δείγματα για τη φετινή τουριστική κίνηση



Μικρά, αλλά παρ’ όλα αυτά, θετικά μηνύματα για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού στέλνουν τα ξενοδοχεία που ελέγχονται από διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες στη χώρα μας.
Ο περιφερειακός διευθυντής για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο, της Starwood και γενικός διευθυντής της Μεγάλης Βρετανίας Τιμ Ανανιάδης διαπιστώνει μια πολύ μικρή ανάκαμψη, ωστόσο η πρώτη εκτίμησή του είναι, με βάση και τα αποτελέσματα της κίνησης κατά την πασχαλινή περίοδο, ότι η ελληνική αγορά θα καταγράψει πτώση σε ποσοστό 30%.
Ο γενικός διευθυντής του Athens Hilton Μπαρτ βαν ντε Βίνκελ τονίζει ότι "υπήρξε πτώση των κρατήσεων κατά τις προεκλογικές περιόδους των δύο τελευταίων αναμετρήσεων. Οι τουρίστες και οι διοργανωτές συνεδρίων είχαν επηρεαστεί από τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή και φοβούνταν για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε άμεσα κυβέρνηση παρέτεινε την ανασφάλειά τους". Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι "από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, το ενδιαφέρον των τουριστών και των ταξιδιωτικών πρακτόρων αναζωπυρώθηκε και τα πρώτα μηνύματα που δεχόμαστε είναι θετικά. Δεν υπάρχει, όμως, ακόμη αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης όσον αφορά στις μεμονωμένες κρατήσεις και το σημαντικότερο, ούτε στα μεγάλα συνέδρια που πρόκειται να λάβουν χώρα το 2013 και το 2014".
Ο γενικός διευθυντής του Athenaeum InterContinental Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι "μετά τις εκλογές, οι μεμονωμένες κρατήσεις αυξήθηκαν". Ωστόσο, τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να καλύψει την περσινή ζήτηση. Επίσης, τονίζει ότι έχει αρχίσει να αυξάνεται το ενδιαφέρον για μικρομεσαία συνέδρια από το εξωτερικό.
Ο Μανώλης Κριτσωτάκης, γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος της Iberostar Greece S.A., που διαχειρίζεται έξι μονάδες στην Ελλάδα, αναφέρει ότι πριν από τις εκλογές το ποσοστό μείωσης των κρατήσεων ήταν διψήφιο. Μετά τις εκλογές, συμπληρώνει, αυξήθηκαν σημαντικά οι κρατήσεις και εκτιμά ότι η χρονιά θα κλείσει, τελικά, με μονοψήφιο ποσοστό μείωσης.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012